Povestea Iepuraşului de Paşte


Săptămâna aceasta profitaţi de cele mai bune oferte la produsele specifice Sărbătorii Paştelui, cu cele mai irezistibile preţuri! Coşuri cadou, bomboane şi praline de ciocolată, vinuri din toate soiurile şi pentru toate gusturile, cozonaci şi pască şi nu în ultimul rând, bucuria copiilor, iepuraşi şi ouă de ciocolată de la super preţul de doar 2 Lei !

À propos! Ştiaţi de unde provine ideea şi tradiţia “iepuraşului de Paşte” ? :)

O veche legendă păgână spune că, demult, la marginea unei păduri, intr-o poieniţă, frumoasa zeiţă a primăverii, Eostere sau Ostara, în timp ce ţesea florile copacilor şi aducea razele soarelui mai aproape de firele de iarbă ce se întindeau larg acoperind întreg orizontul, observă uşor tresărind, un mic grup de copii ce alergau spre ea.  Copiii o cunoşteau destul de bine pe zeiţă şi ştiau că aceasta iubea foarte mult animalele şi avea grijă de ele, motiv pentru care o roagă pe Eostere să facă tot posibilul să salveze cea mai fumoasă pasăre din poieniţă, care, atacată de o vulpe din pădure, fusese doborâtă şi abia mai putea respira. Zeiţa promite copiilor că va face tot ce va fi cu putinţă pentru ca pasărea să fie salvată. După multe încercări Eostere îşi dă seama că pentru biata pasăre nu mai exista decât o singură soluţie: aceea de a-i transfera sufletul într-un alt trup…  de iepuroaică. Pasărea foarte tristă, printre lacrimi, realizează faptul că nu va mai putea niciodată încânta cu trilurile-i angelice, nu va mai putea cutreiera pădurile şi văzduhul în zbor… Văzând toate acestea, copiii o rugau pe Eostere : “Zeiţă a primăverii, te rugăm, foloseşte magia ta şi fă în aşa fel ca bietul iepuraş să nu mai fie aşa trist!” . Impresionată de dorinţa copiilor, zeiţa dăruieşte iepuraşului o putere magică nemaiîntâlnită până atunci: “În fiecare an, în preajma Sărbătorii Paştelui, când natura îşi va schimba straiele de iarnă cu cele de primăvară, tu vei face ouă multe, colorate cu cele mai frumoase şi vii culori şi le vei împărţi tuturor copiilor, sărbătorind astfel renaşterea ta şi, totodată, renaşterea naturii! După ce această sărbătoare a Paştelui va trece, vei trăi protejată în Lună, de unde copii vor putea sa te vadă şi să-şi amintească de tine.”

Aşadar, de atunci, iepuraşul, fie el real sau din ciocolată, îşi face loc în casele noastre alături de ouă colorate şi alte bunătăţi pregătite cu prilejul minunatei Sărbători a Paştelui.

Eostere cu iepurasul

Eostere cu iepurasul

Ostera

Ostera

Iepurasul inchis in Luna

Iepurasul inchis in Luna